Accordeonola


Agenda 2015 agenda 2014 Agenda 2013
Agenda 2014

Zaterdag 25 oktober 2014 : Repetitiedag Accordeonola en Toonkunst

De eerste repetiedag van Accordeonola en Toonkunst voor het concert in februari. Om half tien werden we ontvangen met koffie, thee en koekjes en een half uur later begon de repetitie onder leiding van Marlie Durge in de grote zaal van Triade. Voor de leden van Accordeonola was het wel even wennen aan de wat andere manier van dirigeren dan we van onze eigen dirigent gewend zijn. Ondanks dat dit pas de eerste gezamelijke repetitie was klonken sommige delen al veelbelovend. In de grote pauze hadden we de keuze uit vier soorten soep waarvan de pittige pindasoep misschien wel het meest verrassend was. Even na twee uur in de middag gingen we tevreden over deze eerste en geslaagde repetitiedag naar huis.

Repetitiedag Accordeonola en Toonkunst

Vrijdag 26 september 2014 : Shopping Night Den Helder

De jaarlijkse door de winkeliers georganiseerde extra lange koopavond met bijzondere acties en kortingen. Op diverse plaatsen in de stad werd opgetreden door plaatselijke artiesten en muziekverenigingen. Accordeonola speelde deze avond van 18:00 tot 18:40 uur in de Kroonpassage. We hadden een bijzondere opstelling bedacht. Niet het hele orkest aan één zijde van de gang maar verdeeld aan weerskanten met het slagwerk, het keyboard en de bas in het midden. Zo moest het publiek midden door het orkest lopen. Voor de dirigent nog een hele uitdaging om in deze vreemde opstelling, uit het hoofd en rekening houdende met passerend publiek, het orkest te leiden. Het klonk er opvallend goed en later hoorden we dat we tot in de einden van de gangen goed te horen geweest waren.

Shopping Night
Shopping Night
Shopping Night
Shopping Night Shopping Night
Shopping Night
Shopping Night

Zaterdag 31 mei 2014 : Dag van de Muziek

Accordeonola speelde op het grote overdekte podium in het Julianapark. Het was druk in en rond het stadspark. In het gras en op banken en stoeltjes kon het publiek heerlijk in de warme zon luisteren naar ons optreden. Twee kinderen gingen spontaan voor het podium dansen op onze muziek. Het was een vrolijk en heel geslaagd optreden.

Dag van de Muziek 2014
Dag van de Muziek 2014
Dag van de Muziek 2014

Vrijdag 11 april 2014, 20.00 uur : Accordeonavond in Oudkarspel

In de Allemanskerk in Oudkarspel werd door Cool kunst en cultuur een accordeonavond georganiseerd waaraan deelgenomen werd door het B- en A-orkest van Dijk en Waard, het A-orkest van BCAC en het orkest van Accordeonola.

Om zes uur verzamelden de leden van de orkesten zich in de kerk om vanaf half zeven, onder leiding van onze dirigent Cees Dito, het muziekstuk Minor Escapes van de componist Piet Verzijde te repeteren waarmee de avond afgesloten zou worden. Het was niet eenvoudig voor zoveel accordeonisten, meer dan zestig, een plaatsje te vinden en het duurde dan ook wel een kwartiertje voor iedereen zat. In deze repetitie van een krap uur probeerde Cees de orkesten als één groot orkest samen te laten spelen.

Over publiek hadden we geen klagen, de kerk stroomde vol. Om acht uur opende het B-orkest van Dijk en Waard het concert met Dakota van componist Jacob de Haan, een bekend muziekstuk voor veel leden van Accordeonola, dat mooi uitgevoerd werd en prachtig klonk in deze kerk. Opvallend was hoeveel jonge leden het orkest van Dijk en Waard heeft. Na Dijk en Waard het A-orkest van accordeonvereniging BCAC. Deze openden met Florentinisches Konzert van componist Gerhard Mohr. Dit zal een aantal leden van Accordeonola ook bekend in de oren geklonken hebben, wij speelden het in ons concert in 1989.

Na de pauze het optreden van Accordeonola. Het is altijd weer spannend hoe het zal gaan. Vooral ook omdat we de muziek niet even door hebben kunnen spelen om te wennen aan het geluid in deze kerk. Het ging goed en het klonk prachtig. Het publiek beloonde ons met een groot applaus.

Na een bijzonder optreden van het A-orkest van Dijk en Waard de uitdaging om voor alle accordeonisten weer een plaatsje te vinden. Het publiek heeft even geduld moeten hebben. De componist van Minor Escapes, Piet Verzijde, bleek in het publiek aanwezig te zijn om deze grootse uitvoering van zijn compositie mee te maken. Waarschijnlijk kwam het door alle voorbereidingen dat het muziekstuk veel te snel voorbij leek te zijn. Gelukkig werd na het bedanken van alle deelnemers en overhandigen van bloemen aan de dirigenten het laatste deel nogmaals gespeeld. Een mooie afsluiting van een heel bijzondere avond.

Accordeonavond Oudkarspel
Accordeonavond Oudkarspel
Accordeonavond Oudkarspel
Accordeonavond Oudkarspel
Accordeonavond Oudkarspel
Accordeonavond Oudkarspel
Accordeonavond Oudkarspel
Accordeonavond Oudkarspel
Accordeonavond Oudkarspel
foto's : Henk Koen (1e) en Frans van de Wetering (overige)

Vrijdag 21 maart 2014 : Leerlingenconcert Accordeon in Triade

Accordeonola heeft deel genomen aan het leerlingenconcert van de accordeonleerlingen van Triade. Om het concert zonder grote wisselingen voort te kunnen laten gaan had docent Cees Dito een heel geslaagde opstelling bedacht. De ene helft van Accordeonola was rechts en de andere helft links opgesteld en in het midden in het volle licht van de kleurige lampen zaten de leerlingen.

Het is altijd weer bijzonder hoe mooi ook de eenvoudige muziekstukjes kunnen zijn. Het publiek, de ouders, opa's en oma's, broers en zussen van de leerlingen reageerden heel enthousiast. Bijzonder was ook het optreden van Estalla. Zij speelde een mooi muziekstuk en haar vader zong daarbij de tekst die hij voor dit muziekstuk geschreven had. Verre van eenvoudig was het muziekstuk dat Michel, een van de leden van Accordeonola, samen met zijn docent speelde. Ze speelden mooi uitgevoerd een deel van de Vier Jaargetijden van Vivaldi.

Accordeonola begeleidde de leerlingen Gré en Lydia, speelde zelf het muziekstuk "The Shamrock Heart" en speelde mee in het afsluitende muziekstuk "Wake me Up".

Zondag 16 februari 2014, 14.30 uur : Matineeconcert Accordeonola en Kunstzin

Poster 2014
Aankondiging 2014
Op zondagmiddag heeft Accordeonola in samenwerking met het fanfareorkest van muziekvereniging Kunstzin uit Julianadorp een concert gegeven in de grote zaal van Triade.
Concert 24 februari
Een heel geslaagd concert waar we met grote tevredenheid op terug kijken. Als afsluiting van het concert speelden Accordeonola en Kunstzin tezamen het bekende muziekstuk La Storia.

Zaterdag 1 februari 2014 : VIP-dag Triade

VIP-dag 2014
Het was weer gezellig druk op de VIP-dag van Triade. Accordeonola nam er als elk jaar aan deel met een marktkraam met informatie over Accordeonola en kleine accordeons waarop kinderen en volwassenen kon proberen te spelen.

Een jongen en meisje die nooit eerder accordeon gespeeld hadden en even bij onze marktkraam de accordeon probeerden werden meteen meegenomen door de accordeondocent naar het leerlingenorkest dat een optreden ging geven. Ze werden in het orkest geplaatst en met een eenvoudige melodie van twee noten konden ze het muziekstuk meespelen. Zo hebben deze twee onverwachts en met slechts enkele minuten ervaring in het accordeonspelen al in een accordeonorkest opgetreden.

De middag werd afgesloten door een mooi optreden van de docenten van Triade.

Donderdag 23 januari 2014 : Twitter

TwitterAccordeonola is nu ook te volgen via Twitter!

Zondag 12 januari 2014, 14.30 uur : Nieuwjaarsconcert

Op zondagmiddag gaf het fanfareorkest van de muziekvereniging Kunstzin uit Julianadorp een nieuwjaarsconcert in de Ontmoetingskerk in Julianadorp. Accordeonola was door Kunstzin als gast uitgenodigd. Zoals aan het begin van het concert gezegd leek het door het relatief warme weer, de blauwe lucht en de zon die helder door de ramen scheen meer een voorjaarsconcert.

Voor de pauze speelde Accordeonola. Na de pauze Kunstzin. Tijdens een van de stukken van Kunstzin stopte de muziek plotseling. Dit gebeurde ter nagedachtenis aan een van de orkestleden die bij het vorige concert op 3 november plotseling onwel was geworden en overleed. Na mooie woorden van de dirigent van Kunstzin speelden zij het muziekstuk verder zoals het leven dat ook altijd verder gaat.

Het concert werd afgesloten met La Storia, afwisselend gespeeld door Accordeonola en Kunstzin, waarbij de dirigenten in de krappe ruimte snel van plaats moesten wisselen. Een bijzondere afsluiting van een mooi concert in deze kleine kerk waar de muziek prachtig klinkt.

Nieuwjaarsconcert 2014
Nieuwjaarsconcert 2014
Nieuwjaarsconcert 2014
Nieuwjaarsconcert 2014
Nieuwjaarsconcert 2014
Nieuwjaarsconcert 2014
foto's : Henk de Graaf
Nieuwjaarsconcert 2014

Agenda 2015 agenda 2014 Agenda 2013


Logo Accordeonola