Accordeonola


Agenda 2008 agenda 2007 Agenda 2006
Agenda 2007

Zaterdag 24 november 2007, 20.15 uur : Concert in het Rialto Theater

Het jaarlijkse grote concert van Accordeonola. Deze keer niet in schouwburg De Kampanje. Voor het eerst in de geschiedenis van Accordeonola in het Rialto Theater. Het Rialto Theater is bijna perfekt voor het concert. Alleen de vele trappen zijn een groot struikelblok. Tineke struikelde met twee emmers water, waarin de bloemen hadden gestaan, waardoor het op de trappen een waterballet werd.
Het programma en geluidopnames van het concert kun je vinden onder de knop Concert.Zondag 2 september 2007, 15.00 uur : ZomerDromen

Voor de derde keer werd op de eerste zondag in september in het Churchillpark het evenement ZomerDromen gehouden. Een romantische markt met Engelse uitstraling, heerlijke muziek en tal van leuke activiteiten voor jong en oud.

Accordeonola speelde in de middag op het HLB-Schippers podium. Vorig jaar konden we niet spelen omdat het de hele ochtend regende. Dit jaar hadden we geluk. Pas na ons optreden en na het inpakken van de instrumenten viel een klein regenbuitje. Het was gezellig druk in het Chruchillpark. Het evenement ZomerDromen is duidelijk een succes.

Dinsdag 3 juli 2007, 20.00 uur : Pleinfeest Julianadorp

Een accordeon in een kamermuziekensemble, een accordeon tussen violen en cello, kan dat? Michel laat zien en horen dat het kan. Hij speelde het afgelopen jaar mee in het kamermuziekensemble van Triade. Onbedoeld werd hij bij het optreden in het kerkje van Julianadorp wel heel bijzonder in het zonnetje gezet. Ze werden aangekondigd als 'Michel Burger met zijn kwintet'. In de krant stonden ze ook al aangekondigd als 'Michel Burger's kwintet'. Het ensemble heeft, onder leiding van viooldocent Jussi Paananen, in korte tijd een flink aantal muziekstukken ingestudeerd. Hieronder is een stukje te horen dat ze buiten de lessen om als verrassing voor hun viooldocent ingestudeerd hebben.


Een Fins volksliedje

Zondag 1 juli 2007 : Accordeonola naar de kerk

Voor deze zondag waren een aantal leden van Accordeonola uitgenodigd muziek te spelen tijdens de kerkdienst in de Johannes Kapel. Door aanklikken van de luidsprekersymbooltjes onder de foto's kun je een aantal fragmenten uit de kerkdienst beluisteren.

Canon in D   
Oblivion

Gothische Suite deel 3   
Gothische Suite deel 1

Vrijdag 15 juni 2007 : Jenny op de dag van de Botters

Op deze mooie vrijdag voeren oude Botters Den Helder binnen. In de middag hielden ze een zeilwedstrijd. De boeien die ze moesten ronden waren zo dicht mogelijk bij de dijk gelegd zodat de toeschouwers op de dijk de boeiende wedstrijd goed konden volgen. Op deze vrolijke dag mocht muziek natuurlijk niet ontbreken. Accordeonola ontving het verzoek of iemand van ons op deze dag muziek zou kunnen spelen. Jenny heeft dat met veel plezier gedaan. Geheel in stijl gekleed in klederdracht heeft ze op het terras van Lands End veel mensen laten genieten van haar muziek.

Zaterdag 2 juni 2007, 14.00 uur : Dag van de Muziek

Het A-orkest en B-orkest van Accordeonola speelde op de Dag van de Muziek van 14.00 tot 14.30 uur op het grote podium op het Julianaplein. De zon scheen, het was aangenaam warm, er stond nauwelijks wind en het was gezellig druk in de stad. Beter hadden we niet kunnen treffen.


Een gezellig onderonsjeEen plaatsje zoeken in het woud
van stoelen en standaardsWat moesten we nu ook alweer spelen ...En in welke volgorde?Even zwaaien naar het publiekHet studentenleven is zwaarHet lijkt wel of de noten
elk jaar kleiner wordenDonderdag, 29 maart 2007 : Projectensemble 'Nacht in het Enge Bos'

Tijdens de vergadering vorig jaar werd besloten een projectensemble samen te stellen. Dit projectensemble zal de muziek 'Nacht in het Enge Bos' van componist Ad Wammes gaan spelen, waarbij kinderen van een basisschool een toneelstukje zullen opvoeren. Tussen de muziekstukjes zal het bijbehorende verhaal voorgelezen worden.
De leden van het projectensemble hebben eerder al een CD met een opname van de muziek ontvangen en vandaag kregen ze de bladmuziek. Zij zullen nu eerst ieder op zich de muziek instuderen. Hetty zal de choreografie van het toneelstukje verzorgen.

Zaterdag 24 maart 2007, 20.00 uur : Concert met het Stedelijk Muziekkorps

Accordeonola was uitgenodigd deel te nemen aan het voorjaarsconcert van het Stedelijk Muziekkorps in de kerk Morgenster aan de Drs. F. Bijlweg 9. Volgens het Stedelijk Muziekkorps was dit een avond vol warme klanken voor allen die aan vakantie toe waren. In de pauze was er een loterij waar allerlei leuke prijzen gewonnen werden. De opbrengst van deze loterij zal gebruikt worden voor revisie en aanschaf van instrumenten.
Accordeonola speelde van ongeveer 20.00 tot 20.45 uur.

A- en B-orkest

Tunesische Impressionen
Mava
Nathalie
Magnificent Seven
Waltzing to Mongolia
The Lion King

A-orkest

Gothische Suite (opus 25)
- Choral
- Predigt
Close Your Eyes And Listen
Oblivion

Zondag 25 februari 2007 : Radio Nostalgia


Oud-bestuurslid Cees van der Plaat verteld op
Radio Nostalgia over Accordeonola rond 1967.

Voorgelezen nieuws uit de krant
Cees van der Plaat verteld : deel 1
Cees van der Plaat verteld : deel 2
Cees van der Plaat verteld : deel 3
Cees van der Plaat verteld : deel 4

Zondag 18 februari 2007 (3 november 1990) : Concours en koffieconcert

Van Greta de Vries, moeder van Barbara die in zowel het B-orkest als in het A-orkest speelde, kregen we oude videobanden. Daarop bleken niet alleen opnames van het koffieconcert in de oude muziekschool te staan, waarvan we nog geen opnames hadden, maar bovendien mooie beelden van het concours in Alkmaar. Van het concours hadden we alleen een slechte kopie van een slechte kopie (van een ... enz.). Deze beelden waren daarom nog niet op de website geplaatst. Maar nu dan eindelijk, ruim zestien jaar later, mooie beelden van het B-orkest op concours in Alkmaar, waar ze de derde prijs behaalden, en beelden van het koffieconcert ongeveer een maand later.Agenda 2008 agenda 2007 Agenda 2006

Accordeonola