Accordeonola


Agenda 2006 agenda 2005 Agenda 2004
Agenda 2005

Zondag, 11 december 2005 : Concours in Goor

Concours in Goor - Concours


De buschauffeur bleek een oude bekende. Niet alleen is hij de echtgenoot van Maria, een oud-lid van Accordeonola, hij heeft ons ook eerder al eens gereden, in 1981 naar de Broeker veiling voor de tv-opnames.
We vertrokken vanaf het clubgebouw van scouting Minerva en maakten een tussenstop in Julianadorp waar de overige leden konden instappen.

Concours in Goor - vertrek
Concours in Goor - vertrek


Onderweg naar Goor, voorbij Amsterdam, zagen we behalve een aantal mooie roofvogels die aan het drukke verkeer gewend lijken te zijn ook nog kleine hoopjes sneeuw en vele afgeknapte jonge bomen die iets lieten zien van het noodweer dat hier een paar weken terug over Nederland getrokken is en waar we in Den Helder helemaal niets van gemerkt hebben.

Om even de benen te strekken (en de rokers een sigaretje te laten roken) stopten we onderweg tien minuten. Gedacht was dat we na twee en een half uur in Goor zouden arriveren. Het werd echter een reis van ruim drie uur. Gelukkig was de bus voorzien van minibar en wc.

Concours in Goor - de busreis
Concours in Goor - de busreis


We werden ontvangen in een ruime hal en kregen een kleedkamer toegewezen waar we ons konden omkleden en waar we onze instrumenten veilig achter konden laten.

Concours in Goor - de kleedkamer
Concours in Goor - de kleedkamer
(De dames betrapt bij het gluren naar stevige bouwvakkers
die daar buiten aan een nieuw gemeentehuis werken)We gingen in de zaal zitten, want we waren niet alleen gekomen voor ons eigen optreden maar ook om te luisteren naar andere accordeonorkesten. De zaal liep, in tegenstelling tot de grote zaal in schouwburg De Kampanje in Den Helder, naar achter toe goed omhoog zodat vanaf elke plaats de accordeonspelers goed waren te zien.

Concours in Goor - aankondiging
Concours in Goor - het publiek


Het B-orkest mocht rond drie uur het toneel op. Het eerste muziekstuk, Karnak, klonk prachtig. Het tweede, Rythmische Variationen, vooral gevaarlijk, een wel heel moeilijk stuk om goed te spelen.

Concours in Goor - het B-orkest
Concours in Goor - het B-orkest


Na afloop vertelde Cees (onze dirigent) aan de leden welk opmerkingen de jury hem persoonlijk gegeven had.

Concours in Goor - Oordeel van de jury
Gelukkig gaf dat geen droevige gezichten.
Concours in Goor - Jitske


Het A-orkest mocht rond half vijf. Kort daarvoor gingen de leden zich omkleden in de kleedkamer. Na het omkleden klonk uit een andere kleedkamer muziek. Het bleek het orkest Esmeralda uit Haarlem, waarin we een aantal gezichten herkenden uit de Kennemer Accordeon Groep uit Haarlem waarmee we samen gespeeld hebben. Ze zaten op de accordeonkoffers en speelden zonder dirigent de muziek die ze na ons zouden gaan spelen. Het gemak en het plezier waarmee ze speelden voorspelde al de uitslag van dit concours.

Het A-orkest speelde Episodes en Werziade. Episodes verliep heel behoorlijk. Maar bij Werziade sloegen kennelijk de zenuwen toe. Niet dat het muziekstuk op de repetitieavonden al perfekt gespeeld werd, maar nu ging er wel erg veel mis. We waren dan ook niet erg tevreden over ons optreden.

Concours in Goor - A-orkest
Concours in Goor - A-orkest


Na ons kwam Esmeralda uit Haarlem. Geheel volgens verwachting gaven ze een prachtig optreden. Het tweede muziekstuk, Slavonska Rhapsodija, klonk ons heel bekend in de oren omdat wij dit in 2003 op ons concert gespeeld hebben.

Na Esmeralda, en een dankwoord aan alle mensen die deze dag mogelijk gemaakt hebben, was het aan de jury de door de orkesten behaalde punten en de winnaar van dit concours bekend te maken.

Concours in Goor - de jury


Het B-orkest was uitgekomen in de 3e divisie en kreeg van de jury een gemiddeld cijfer van 6.9. Het A-orkest kwam uit in de 1e divisie en kreeg een gemiddeld cijfer van 7.2 (Werziade was door de jury positiever beoordeeld dan we het zelf beoordeeld hadden). De overtuigende winnaar van dit concours was Esmeralda uit Haarlem, eveneens uitgekomen in de 1e divisie, met het fantastische gemiddelde cijfer van 8.7 (gefeliciteerd Esmeralda!).

Concours in Goor - kleine beker Concours in Goor - grote beker


Na afloop was er voor ons helaas geen tijd meer om nog even de stad in te gaan om wat te eten. Stipt zes uur vertrokken we uit Goor. Het was al donker waardoor we van de omgeving niet veel meer konden zien. Om ons te vermaken tijdens de lange reis terug naar huis werd een video afgespeeld. Over een biggetje dat vele komische avonturen beleefd. Vooral de dames achter in de bus hadden de grootste schik.

Concours in Goor - terugreis
Concours in Goor - terugreis


We kwamen rond negen uur in Den Helder aan. Het was een geslaagde dag (maar mag het volgende concours in Den Helder zijn?).

Programma Goor 11 december 2005
 
A.M.I.O.H. Brummen1e divisie10.00 - 10.30 uur
  The Lord of the DanceR. HardimanArr. H.G. Kölz
  'Oregon'J. de Haanbew. R. Zieverink
 
Coevorder Accordeon OrkestTestdivisie10.30 - 11.00 uur
  EpisodesA. Götz 
  Kilkenny RhapsodyK. Vlakarr. G. Huber
 
Haganum 's-Gravenhage1e divisie11.00 - 11.25 uur
  Fuga y MisterioA. Piazzollaarr. B. Rol
  Concert voor orkestB. Bartok
 
Pauze 11.30 - 13.00 uur en uitreiking
 
DAC Dordrecht2e divisie13.00 - 13.30 uur
  Kilkenny RhapsodyK. Vlakarr. G. Huber
  Spirits of LondonW. Kahl 
 
Animato Hengelo Groot OrkestFestival13.30 - 13.50 uur
  Tango de Buenos AiresR. Schwarzien 
  PasadenaJ. de Haanarr. G. Huber
 
Animato Hengelo Project OrkestEre divisie13.50 - 14.25 uur
  BalladeF. Dobler 
  Grazer VariationenZ. Bargielski 
 
B.C.A.C. CastricumFestival14.25 - 14.45 uur
  Concerto d'AmoreJ. de HaanArr. G. Huber
  Go West arr. Tesse Telman
 
Accordeonola B-orkest Den Helder3e divisie14.45 - 15.05 uur
  KarnakClaus Gregustobires 
  Rythmische VariationenA. Jekic 
 
Korte Pauze
 
De Residentie/ZAO den HaagConcertconcours15.20 - 16.00 uur
  Tanz in der TaigaM. ProbstInspeelwerk
  Spirits of LondonW. Kahlonderdeel 1
  Black BoleroH. Ehmeonderdeel 2A
  Ein BallettabendR. Würthneronderdeel 2B
 
Ensemble Accordia Kerkrade1e divisie16.00 - 16.30 uur
  Très composiciones pora orquesta  
  De acordéonG. Daanen 
  Irische SuiteM. Seiber 
 
Accordeonola A-orkest Den Helder1e divisie16.30 - 17.00 uur
  EpisodesA. Götz 
  Werziade IIIF. Dobler 
 
Esmeralda Haarlem1e divisie17.00 - 17.30 uur
  ImpressionsH.G. Kölz 
  Slavonska RhapsodijaA. Götz 
 
Prijsuitreiking

Zaterdag, 19 november 2005, 20.30 uur : Concert in schouwburg De Kampanje

Programmaboekje
Accordeonola in concert
DEN HELDER - De Helderse muziekvereniging Accordeonola geeft volgende week zaterdag 19 november een concert in de Fortis-zaal van schouwburg De Kampanje. Het begint om 20:30 uur.

Met een geheel vernieuwd programma laat Accordeonola onder leiding van dirigent Cees Dito horen wat er allemaal op accordeongebied te beleven valt, zo meldt voorzitter Jan Post.
Muziek van bekende componisten als Piazzolla, John Lennon en Paul McCartney zijn te beluisteren tijdens dit concert. Post: "Voeg daarbij de stukken waarmee Accordeonola in december op concours gaat, en het belooft een interessant concert te worden, vol contrasten."

Het optreden begint om half negen. Entree: 4 euro voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar een euro minder.
Veel humor bij najaarsconcert Accordeonola in Kampanje
Gehoord: concert door muziekvereniging Accordeonola onder leiding van Cees Dito. Zaterdag voor honderdveertig toeschouwers in de kleine zaal van schouwburg De Kampanje in DEN HELDER.

Het programma van Accordeonola bestond voor een groot gedeelte uit werken die speciaal voor accordeonorkest geschreven zijn. Het B-orkest opende de voorstelling.

Een componist als Jekic mag bij liet grote publiek dan volkomen onbekend zijn; hij kent de mogelijkheden van zo'n orkest wel door en door. Zijn 'ritmische variationen' klonken vrij modern, maar dirigent Cees Dito legde met precieze aanwijzingen de samenhang van het stuk bloot. Zijn natuurlijke manier van dirigeren zorgde ervoor dat technische hindernissen onopvallend door het orkest werden genomen.

Sfeertekening

Ook een ritmisch moeilijke Slavische dans werd door het B-orkest overtuigend neergezet.
Verder bleek Accordeonola ook sfeertekeningen goed tot zijn recht te kunnen laten komen. Een langzame tango van Astor Piazzolla en een stuk dat de Egyptische impressies van een Griekse toerist uitdrukte zorgden ervoor dat je een speld kon horen vallen.

Breivereniging

Als schouwspel is een optreden van een accordeonorkest echter niet veel spannender dan het kijken naar een breivereiging. Accordeonola ving dit probleem heel handig op door bij de uitvoeringen ook dia's te vertonen. Daarin waren bovendien zulke leuke bewegende animaties verweven dat het publiek zich geen moment hoefde te vervelen.
De technische mensen van schouwburg De Kampanje hadden er duidelijk lol in. Hoogtepunt wat dit betreft, waren de animaties bij het duo-optreden van saxofoniste Janine Brackenie en accordeonnist Martijn de Loos. Een waggelende eend in het nummer 'Duckwalk' bracht iedereen aan het lachen en ook een vliegende slang in 'the sultan and the snake' zorgde voor de nodige opwinding.
De twee zeer jonge musici lieten zich niet van de wijs brengen en toonden hiermee over een meer dan gemiddeld talent te beschikken.

Supertramp

Accordeonola speelde ook nog medleys van nummers van the Beatles en Supertramp. Maar hoewel die bij het publiek voor veel herkenning zorgden, verhulden deze werken niet dat arrangeur Wolfgang Russ moeite heeft gehad te kiezen tussen het zo natuurgetrouw mogelijk weergeven van het oorspronkelijke nummer en het maken van een adequate bewerking voor accordeonorkest. Hierdoor overtuigden zijn composities niet. Aan de uitvoering kan het echter niet gelegen hebben, want Accordeonola bleef ook in deze nummers uiterst secuur.

FRANK VISSER

Woensdag, 16 november 2005 : Generale repetitie

Generale repetitie in schouwburg De Kampanje. Het B-orkest vanaf 18.30 uur, het A-orkest vanaf 19.30 uur.

Zaterdag, 5 november 2005, 16.00-16.30 uur : Korenfestival in de Bethelkerk

Jury geniet soms van koren

Gehoord: Texels Vrouwenkoor, Con Amore (Schagen), Voice Female (Diemen), Vocaal Ensemble Niedorp, Zangkoor Wieringerwaard, Mannenkoor Stede Broec, Mescalanza (Den Helder). Vakjury: Jos Vranken, Walter Roozendaal.
Gastoptreden: Accordeonola o.l.v. Cees Dito. Zaterdagmiddag in de Bethelkerk.


"We hebben soms genoten", zei jurylid Jos Vranken. De koren uit Noord-Holland toonden zaterdag hun kunnen. Een hoofdprijs was er niet, ze streden om een juryrapport. Met de inhoud daarvan kunnen ze hun eigen optreden verbeteren. De jury lette op zangkwaliteiten, uitstraling en presentatie. En dat verschilde nogal eens per koor. Ook werd de term 'lichte muziek' zeer vrij geïnterpreteerd.
Het Texels Vrouwenkoor zingt een gevarieerd programma, maar zou de Engelse uitspraak kunnen verbeteren.

Con Amore zingt afwisselend a capella en met pianobegeleiding. Een mooi gezongen 'La Rossignol'. In de wat snellere liederen klinkt de frasering wat ongelijk.
Voice Female komt zingend op. Mooi! Een apart repertoire bestaande uit voornamelijk bewerkingen van Saint-Saëns' Carnival des Animaux. 'The girl from Ipanema' valt letterlijk en figuurlijk uit de toon.
Vocaal Ensemble Niedorp klinkt beheerst en zuiver. Bijna zo perfect, dat je hoopt op een dissonant om er wat gevoel bij te krijgen.
Mescalanza komt ook zingend op. Helaas klinkt dat nogal ongelijk. Met het verdere repertoire wordt dit ruimschoots goedgemaakt. Laura Rodenhuis dirigeert fijntjes en duidelijk. De 'Windsong', gezongen in Swahili, is een hoogtepunt.
Zangkoor Wieringerwaard klinkt wat onzeker en geïntimideerd.

Het koor maakt het goed met een oubollig lijkend, maar 'cool' klinkend 'ik heb mijn wagen volgeladen'.
De dirigente van Mannenkoor Stede Broec maakt een timide en weinig daadkrachtige indruk. Het koor is beslist niet slecht, maar qua stijl en dynamiek nogal eentonig.
Accordeonola geeft in prachtige witte pakken een hier en daar ritmisch wat rommelig, maar enthousiast concert. Gedirigeerd door een charismatische en bijna dansende Cees Dito.
Uitzonderingen daargelaten valt het op dat veel koorleden niet goed 'ademen'. Stemmen zouden zoveel voller en minder geknepen kunnen klinken met de juiste techniek. Dirigenten moeten meer aandacht besteden aan het beleven van de muziek. Zingen is fijn! Laat het dan ook zien in lichaamshouding en mimiek.

HANNEKE BERGSMA

Zondag, 4 september 2005, 13.00 uur : Zomerdromen in het Churchill Park

Tijdens dit romatische evenement hebben diverse verenigingen overdag en in de avond romantische muziek ten gehore gebracht. Romantisch Accordeonola was te beluisteren op het grote podium op een groot grasveld. De mensen konden daar, onder het genot van een hapje en drankje, op stoelen bij tafeltjes of op houten klapstoeltjes voor het podium, of in het gras op een zelf meegebracht kleed van de muziek genieten. De combinatie van muziek, een romantische markt, pony's waarop kinderen een rondje konden rijden en het prachtige zonnige warme weer maakten van deze dag een groot succes.

Zomerdromen
Zomerdromen

Donderdag, 1 september 2005 : 1e repetitie na de vakantie

De eerste repetitie na de vakantie. Eerder dan anders, om ons goed voor te kunnen bereiden op 'Zomerdromen in het Churchill park'. Omdat een aantal muziekstukken door het A- en B-orkest tezamen gespeeld zullen worden dienen de leden van het A-orkest deze eerste keer om half acht aanwezig te zijn om tot acht uur samen met het B-orkest te oefenen.

Donderdag, 23 juni 2005 : Heerlijk buiten spelen!

Het is zeldzaam, zo zeldzaam dat sommige leden het nog nooit meegemaakt hebben. Dankzij het heel warme weer en dat het deze dagen zo lang licht blijft, konden zowel het B-orkest als het A-orkest buiten spelen. De vrolijke muziek van het B-orkest viel in de smaak bij toevallig aanwezige jongeren, die de kans grepen op de muziek te gaan dansen.

Buiten spelen
Buiten spelen
Buiten spelen
Buiten spelen
Woensdag, 22 juni 2005 : Isabella overleden

Isabel was op vakantie in China. We hadden niet anders verwacht dan dat we prachtige foto's te zien zouden krijgen van dit bijzondere land, en van al het bijzondere dat ze daar had gezien en meegemaakt. Maar wat een mooie vakantie had moeten worden, en hopelijk tot die laatste dag een mooie vakantie was, is in een drama geëindigd. Tijdens een lange wandeltocht in Tibet kreeg ze hoogteziekte. Daarbij zijn complicaties opgetreden waaraan ze is overleden.

Isabel speelde in de tweede stem van het A-orkest, achter Sandra en Tineke. Voor het 50 jarig bestaan van Accordeonola heeft Isabel de hele geschiedenis van Accordeonola uitgezocht en alle verhalen en foto's die ze vinden kon verzameld. Dit werk was in november 2001 in de schouwburg in te zien. Vorig jaar speelde ze mee in het ensemble 'Oy Tate'.De crematieplechtigheid heeft plaats gevonden op maandag 18 juli om 11.00 uur in crematorium Schagerkogge te Schagen. Het was, als je dat zo zeggen kunt, een mooie plechtigheid.
Op de kist vol bloemen een paar mooie foto's van Isabel. De eerste spreker was een jong buurmeisje dat veel steun van Isabel had gehad in de tijd dat ze langdurig ziek was. Ze las een mooi gedicht voor. Andere sprekers vertelden over haar veelzijdigheid. Haar plezier in het reizen. De vele cursussen die ze heeft gevolgd. De zorg voor dieren, thuis en in de dierenopvang. Ook de mensen met wie ze op reis was waren gekomen en konden ons vertellen over haar laatste uren. Ze legden een lang koord met in China gekochte vlaggetjes op en om de kist.
Een mooi verhaal was het verhaal over haar liefde voor de accordeon. Op haar zestiende mocht ze van haar ouders zeggen wat ze wilde, een brommer of een accordeon. Het werd een accordeon.
Zaterdag, 4 juni 2005 : Dag van de Muziek

Net als vorig jaar speelden we op het Jutterspleintje. Voorspeld was regen en harde wind, maar gelukkig kregen we alleen een stevige wind die het menigmaal noodzakelijk maakte delen uit het hoofd te spelen omdat de muziek weg waaide of zelfs een hele standaard met muziek omgeblazen werd. Behalve de keyboards, de basaccordeon en de standaards, behoort nu ook een flink aantal knijpers tot de standaard uitrusting van Accordeonola.

Dag van de Muziek 2005
Dag van de Muziek 2005
Dag van de Muziek 2005
Dag van de Muziek 2005
Dag van de Muziek 2005
Dag van de Muziek 2005


Onze slagwerkster Jos speelde vandaag voor het laatst(? niets is zeker in het leven) samen met het A-orkest. Gelukkig blijft ze wel met het B-orkest meespelen, en daar zijn de leden van het B-orkest reuze blij mee.
Negen jaar lang heeft ze bij het A-orkest gespeeld, en altijd met de grootst mogelijke inzet. Daarom werd ze afgelopen donderdag ook even goed in het zonnetje gezet.

Dag van de Muziek 2005

Donderdag, 19 mei 2005, 19.00-20.00 uur : Open Repetitie

Na twee weken vakantie zal het B-orkest op deze donderdagavond een repetitie houden waarbij een ieder die interesse heeft mag komen kijken en luisteren. Denk je er over in het B-orkest te komen spelen, of wil je wel eens weten hoe het is om in een orkest te spelen en elke donderdagavond samen mooie muziek in te studeren, dan ben je van harte welkom.
Het adres en een routebeschrijving vind je onder de knop 'Contact'

Dinsdag, 26 april 2005 : Miniconcert in kunstcentrum Triade

In kunstcentrum Triade gaven de leerlingen van Cees Dito een miniconcert. Cees geeft les in accordeon, electronisch orgel en keyboard. Aan het miniconcert namen ook twee leden van Accordeonola deel. Het was een afwisselend concert, met heel jonge leerlingen en nog altijd jonge leerlingen, leerlingen die nog maar net een jaar les hebben en met trillende vingers en uiterste concentratie hun eerste optreden gaven, en ver gevorderde leerlingen die met overtuiging en geweldige vaardigheid hun instrument bespeelden. Opvallend was ook de precentatie naast het podium. Tussen de optredens door was op het grote doek het programma van de avond te zien, tijdens het optreden waren er foto's en stukjes film van de leerlingen die tijdens de lessen genomen waren, fraai gecombineerd met delen van clips van de muziek die de leerlingen speelden. De leerlingen zelf hadden deze precentatie ook nog niet gezien, want sommige leerlingen vonden onder het spelen de tijd opzij te kijken en glimlachten verrast als ze zichzelf in mooi samengestelde beelden voorbij zagen komen.

Dag van de Muziek
Dag van de Muziek
Dag van de Muziek
Dag van de Muziek
Dag van de Muziek
Dag van de Muziek
Dag van de Muziek

Vrijdag, 11 februari 2005 : Concert in Heerhugowaard

Op vrijdag 11 februari werd in Heerhugowaard een accordeonavond georganiseerd door muziekschool Dijk en Waard. Hieraan deden mee: het accordeonensemble van deze muziekschool, BCAC (Castricum) en Accordeonola (A- en B-orkest).
Het A- en B-orkest speelden elk een aantal eigen werken. Als afsluiting werd gezamelijk door alle orkesten Fantasyland gespeeld.

Het programma was als volgt:

18.15 uur : Aankomst
18.30 - 19.30 uur : Gezamelijke repetitie Fantasyland o.l.v. Cees Verzijde
20.00 uur : Aanvang concert
Halverwege : Pauze
Einde : Fantasyland


De accordeonavond vond plaats in de Gereformeerde kerk Het Trefpunt, Dorpsstraat 41 te Broek op Langedijk (gemeente Langedijk).

De gezamelijke repetitie van Fantasyland verliep in het begin wat chaotisch omdat de leden van BCAC en Accordeonola het muziekstuk op aanmerkelijk hoger tempo ingestudeerd hadden. Met gevolg dat degenen die niet voldoende naar de dirigent keken aanmerkelijk eerder het einde van het muziekstuk bereikten. Het trage tempo was echter noodzakelijk om het voor de heel jonge kinderen van de muziekschool mogelijk te maken mee te spelen.
De opkomst was goed. Het optreden van de diverse orkesten was een plezier om naar te luisteren. En evenals bij het optreden in Haarlem kreeg ook deze keer het B-orkest grote complimenten voor hun optreden. Vooral de eerste twee muziekstukken klonken perfekt, ondanks de echo in de kerk klonken ze prachtig helder en duidelijk.

Zaterdag, 29 januari 2005 : Play In

De NOVAM organiseerde op zaterdag 29 januari een Play In bij Triade. Speciaal aan de leden van accordeonorkesten uit Den Helder en omstreken werd gevraagd om hieraan mee te doen. Daarnaast was de Play In bedoeld voor iedereen in Noord-Holland. Ook niet-clubgebonden spelers konden zich aanmelden.
Onder leiding van dirigent Robert Baas werd een orkest samengesteld dat een paar nieuwe werken instudeerde. Deze werden een week voorafgaand aan de Play In toegestuurd. Ook werd een ensemble samengesteld. Het ensemble ging die dag zelf aan de gang met muziek die ter plaatse werd uitgezocht.
Aan het eind van de middag (ca. 16.00 uur) was het slotconcert.

De recensie in het Noordhollands Dagblad.

Play-In 2005

Supertramp klinkt goed op accordeon

VAN ONZE VERSLAGGEEFSTER DEN HELDER

Altijd gedacht dat accordeons thuishoren in zo'n rokerig havencafé? Met idem dito liedjes? Niets is minder waar. Want ook Supertramp en Gilbert O'SulIivan klinken bepaald niet slecht op zo'n muziekinstrument.

Dat bleek zaterdagmiddag maar weer eens tijdens een play-in in Triade waaraan zo'n dertig accordeonisten uit de Noordkop meededen. De play-in werd min of meer gehouden ter ere van een congres van accordeonliefhebbers in het Forest Hotel. Organisator en accordeonliefhebber F. de Bie was een van de deelnemers.

"We hebben daar met mensen van over de hele wereld zaken geregeld voor de Coupe Mondiale." Een internationale wedstrijd, die in oktober wordt gehouden in Portugal, waaraan ook drie Nederlanders meedoen. "Helaas geen mensen uit Den Helder, maar het zijn wel drie Noord-Hollanders."

Tijdens het congres is het verplichte werk voor de Coupe Mondiale vastgesteld, is de jury samengesteld en ligt er een programma klaar. "We zijn twee hele dagen bezig geweest." Tien jaar geleden was de organisatie voor het laatst in Nederland. Zaterdagmiddag stond als intermezzo de play-in op het programma.

Leden van vijf accordeonverenigingen uit de Noordkop (Accordeonola, Lucky Start (Den Helder), Togo (Wieringerwaard), De Golfbrekers (Callantsoog) en De Wisselvalligheid (Sint Maartensvlotbrug) namen deel aan de middag.

Als eerste trad een zevenkoppig ensemble op dat vanaf tien uur 's ochtends twee medleys van Supertramp en O'SulIivan had ingestudeerd. Het grote accordeonorkest (ruim twintig muzikanten) bracht de meer traditionelere muziek: onder andere Jiddische feestmuziek, een tango en Griekse volksmuziek. Dit grote gezelschap was ook pas sinds 's ochtends bij elkaar maar de muzikanten hadden de muziek al thuis zodat ze deze konden instuderen.

Wat organisator De Bie betreft zijn zowel het congres als de play-in zeer geslaagd. Juist het bij elkaar brengen van de vijf vereniging uit de Noordkop, was een unieke gebeurtenis. "Volgend jaar gaan we dit zeker weerdoen.

Agenda 2006 agenda 2005 Agenda 2004

Accordeonola