Accordeonola


Agenda 1954 agenda 1952
Agenda 1952

Zaterdag, 22 maart 1952 : Het 1e optreden van Accordeonola

1952, de eerste foto
3e rij : A. B. van Ooyen, J. ter Haar, G. Gootjes, D. van der Elst, R. van Dijke, H. Koen.
2e rij : H. van de Berg, N. Droog, D. H. Steinroth, C. Heyt, H. Boelaarts, L. Mahieu.
1e rij : H. Prins, D. Bravenboer, W. van Ooyen, C. van Uden, H. Dijkstra.


Op 17 oktober 1951 vatte kapper A. B. van Ooyen samen met J. C. Heyt het plan op om een accordeonvereniging op te richten. Na een oproep in de Helderse Courant meldden zich dertien accordeonisten aan die onder leiding van dirigent D. H. Steinroth de eerste repetitie hielden in de kapsalon van Van Ooyen. Zijn vrouw bedacht de naam Accordeonola.

D. H. Steinroth was geen onbekende in Helderse muziekkringen. Na zijn loopbaan als staf muzikant bij de Koninklijke Marine stond hij als dirigent voor diverse verenigingen zoals het Stedelijk Muziekkorps, de Schager Harmoniekapel, Harmonie Concordia uit Breezand en Accordeonola. Verder was hij leraar aan de Volksmuziekschool. Als voorzitter van de vereniging werd H. van de Berg gekozen. Onder zijn leiding werd het doel van de vereniging als volgt omschreven: het repeteren om zodoende het peil der Helderse accordeonisten op te voeren en het geven van een aantal uitvoeringen per jaar.

Het eerste optreden vond plaats op 22 maart 1952 op het Winterconcert van het Stedelijk Muziekkorps. Over deze première schreef de Helderse Courant: "Dit ensemble deed het uitstekend en zal in de toekomst zijn weg wel weten te vinden."

Vrijdag, 27 juni 1952 : Concert in de Schager Muziektuin

Agenda 1954 agenda 1952

Accordeonola