Accordeonola


Agenda 2024 - Agenda 2023
Zondag, 20 oktober 2024 : Cultuurschuur Wieringerwerf

Op de zondagmiddag zal Accordeonola een optreden geven in de Cultuurschuur in WieringerwerfZaterdag, 15 juni 2024 : Besloten optreden in de Lichtboei in Den Helder

Zaterdagavond een besloten optreden mogen verzorgen voor de bewoners van ´De Lichtboei´ in Nieuw Den Helder. De bewoners, en het personeel dat de bewoners en ons van hapjes en drankjes bleef voorzien, waren verrast en enthousiast over de muziek die we speelden. Fijn om zo'n optreden te mogen verzorgen.
Optreden in Lichtboei te Den Helder
Optreden in Lichtboei te Den HelderZaterdag, 25 mei 2024, 12.45 uur : Dag van de Muziek

Het was een vrolijk optreden voor een enthousiast publiek in de Nieuwe Kerk.
Dag van de Muziek 2024Zaterdag, 20 april 2024, 14.30 uur : Concert in de Nieuwe kerk

Een mooi concert in de al flink opgeknapte Nieuwe kerk aan het Nieuwe kerkplein in Den Helder.
Concert Accordeonola in Nieuwe Kerk
Concert Nieuwe kerkZondag, 17 maart 2024, 14.00 uur : Accordeonola in de Keesschuur

Een optreden van Accordeonola op de zondagmiddag in de bekende Keesschuur in Anna Paulowna. Altijd reuze gezellig. Velen waren al ruim voor aanvang van het optreden aanwezig om eerst in de gezellige ruimte te genieten van koffie met appelgebak. We kunnen terug zien op een heel geslaagd optreden met een enthousiast publiek waarvan we na afloop mooie reacties mochten ontvangen.
Accordeonola in Keesschur Anna Paulowna
Accordeonola in Keesschur Anna Paulowna
Accordeonola in Keesschur Anna Paulowna
Accordeonola in Keesschur Anna Paulowna

Foto's: Frans van de Wetering
Vrijdag, 8 maart 2024, 20:00 uur : Accordeonavond in Oudkarspel

Accordeonavond in de Allemanskerk in Oudkarspel. Het B-orkest van accordeonensemble Dijk en Waard o.l.v. Bianca IJdema opende de avond. Een ensemble bestaande uit grotendeels jonge en een aantal zeer jonge accordeonisten. Verrassend zo mooi en precies deze jonge accordeonisten al speelden. Daarna, tot aan de pauze, speelde Accordeonola. Door allerhande omstandigheden moesten we drie spelers missen wat een groot gemis was maar ondanks deze beperkingen waren we na afloop zeer tevreden over hoe we gespeeld hadden. Onze solist, Ineke, in het muziekstuk Oblivion van Piazzolla kreeg in de pauze van een meisje complimenten voor hoe mooi ze de solo gespeeld had. Na de pauze Ensemble Con Amore bestaande uit een aantal zeer ervaren volwassen accordeonisten. Daarna het A-orkest van accordeonensemble Dijk en Waard o.l.v. Bianca IJdema. Voornamelijk wat oudere jongeren en een aantal volwassenen. Mooie muziek en uitermate goed gespeeld. Tot slot kwamen alle accordeonisten dicht op elkaar op het podium om samen het afsluitende muziekstuk te spelen. Het was weer een zeer geslaagde avond.

Accordeonola Oudkarspel
Accordeonola Oudkarspel
Accordeonola Oudkarspel

Foto's: Frans van de Wetering
Woensdag, 14 februari 2024 : Valentijnsdag!

In de krant stond de oproep om een foto te laten maken voor Valentijnsdag. We besloten als vereniging op de foto te gaan. Het is een prachtige foto geworden.
Accordeonola Valentijnsdag

#verliefdopdenhelder     @Ditisdenhelder     @photography.by.ilse_kootkar
Zaterdag, 11 november 2023 : Accordeonola bij NOVAM Orkestenfestival in Hilversum

Accordeonola heeft deelgenomen aan het NOVAM Orkestenfestival in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Er werden bij dit festival géén punten gegeven en geen prijzen uitgereikt, wel was er een driekoppige jury die voor ieder orkest een rapport schreef. We hebben in de voorgaande weken elke donderdagavond stevig geoefend op "Big Apple Suite" en "Feel the beat". Speciaal voor dit optreden hebben we ook een slagwerker en pianist gevraagd ons orkest aan te vullen. Het resultaat mocht er zijn, we zijn zeer tevreden over hoe ons optreden verlopen is. En natuurlijk hebben we ook geluisterd naar andere orkesten en in de pauze genoten van de warme broodjes en soep.
NOVAM Festival HilversumDonderdag, 13 juli 2023 : De orkestleden van Accordeonola

Voor we de repetitieavond begonnen heeft Frans buiten op het vroegere schoolplein een aantal foto's van de orkestleden van Accordeonola genomen. Helaas konden niet alle orkestleden aanwezig zijn. Deze leden heeft Frans uit eerdere foto's geknipt en in deze foto geplakt. Ra ra ra, wie zijn er in geplakt?
Foto orkestledenZaterdag, 3 juni 2023, 14.15 uur : Dag van de Muziek

Op de Dag van de Muziek speelde Accordeonola in de kerk "De Ambasade". Complimenten aan de mensen die de kerk aan het opknappen zijn, bij ons voorgaande optreden leek het nog een kerk in verval maar nu ziet de kerk er al prachtig licht en ruim uit met een mooi orgel.
Dankzij het mooie weer waren veel mensen de stad in gegaan, was het overal druk in de stad en hadden wij bij ons optreden een volle kerk.
Dag van de MuziekDonderdag, 23 februari 2023 : Repetitieavond Accordeonola

Repetitieavond van Accordeonola. Het orkest van 19.30 uur tot ongeveer 20.45 uur, het ensemble na de pauze tot 22.00 uur. Heb je zin om mee te spelen, meld je aan!
Repetitieavond Accordeonola